Kedvezményezett neve: A Felsőzsolcai Iskoláért Alapítvány
A pályázati felhívás kódszáma: EFOP 1.8.5-17
A pályázati felhívás neve: Menő Menzák az iskolákban – Egészséges étkezést és életstílust népszerűsítő programok
A projekt címe: Menő Menza a Felsőzsolcai Kazinczy Ferenc Református Általános Iskolában
A projektazonosító száma: EFOP-1.8.5-17-2017-00314
A szerződött támogatás összege: 19 206 382 HUF
A támogatás mértéke %-ban: 100 %
A projekt kezdetének dátuma: 2018.01.01
A projekt fizikai befejezésének dátuma: 2019.01.15. A Széchenyi2020 program keretében megvalósított projektelemek helyszíne a Felsőzsolcai Kazinczy Ferenc Református Általános Iskola, célja az aktív-egészséges életvitel igényének kialakítása, az egészséges ételek és azok elkészítésének megismerésével való gazdagodás, az egészségtudatos gondolkodás erősítése a tanulók, családjuk, a pedagógusok, valamint a közétkeztetésben dolgozók körében, a projekt közvetlen célja továbbá, hogy az egészséges életmódra nevelés az iskolai nevelés részévé váljon, biztosítottak legyenek az egészséges fejlődéshez szükséges feltételek és tevékenységek.
A projekt 19,2 millió forint európai uniós támogatás segítségével valósult meg, a 2018. január 1. – 2019. január 15. időszakban.
Az egészséges életvitelhez szükséges tudás és készségek elsajátításának érdekében a Felsőzsolcai Általános Iskoláért Alapítvány által megvalósított projekt keretében a következő tevékenységek valósultak meg:
- A tanulók mindennapos étkezési szokásainak kérdőíves felmérése, dietetikus szakember általi értékelése és tájékoztatás a felmérés eredményeiről
- Tanulók egészséges táplálkozással kapcsolatos ismereteinek bővítése dietetikus szakmai irányítása mellett, előadások, iskolai foglalkozások keretében
- Tájékoztató, szemléletformáló napok, programok a tanulók és családjaik részére
- Főzőversenyek az egészséges életmód jegyében
- Közismert személyiségek részvételével az egészséges táplálkozást népszerűsítő fórumok, programok
- 4 db iskolai ivókút létesítése
- Az étkeztetéshez kapcsolódó eszközök és bútorzat beszerzése, korszerű étkezési infrastruktúra és feltételrendszer kialakítása
- Tankert kialakítása és gondozása
Hozzászólások